Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a. s., vyhlašuje 6. kolo programu Investiční úvěry Lesnictví. Spuštění příjmu žádostí proběhne ve středu 11. září 2024 od 9.00 hodin.

Program Investiční úvěry Lesnictví poskytuje finanční podporu podnikatelům, případně obcím, působící v oblasti lesního hospodářství nebo lesní školkařské činnosti, která by měla vést ke stabilizaci a rozvoji tohoto sektoru. Příjemce podpory tak investuje zejména do strojního zařízení a vybavení pro hospodaření v lese nebo pro lesní školkařskou činnost.

V rámci programu je možné poskytnout podporu v režimu de minimis. Podpora snížení jistiny ve formě mimořádné splátky úvěru pak může činit maximálně 50 % z celkové výše poskytnutého úvěru a zároveň částku maximálně ve výši 30 000 EUR nebo 20 000 EUR dle příslušné kategorie žadatele. Samotný úvěr může být poskytnut ve výši od 100 tis. Kč do 10 mil. Kč. Doba splatnosti úvěru jsou minimálně 2 roky, avšak nesmí nepřesáhnout 15 let.

Program Investiční úvěry Lesnictví již v minulých kolech ukázal, jak důležitou roli pro české lesní hospodáře představuje, a patří mezi zcela nezbytné tituly, které pomáhají růstu jejich podnikání. I z tohoto důvodu jsme oproti předešlým letům navýšili limit počtu přijatých žádostí ze 150 na 200,“ řekl ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL).

Reagujeme na poptávku o podporu ze strany lesních hospodářů, kteří se zabývají ať už odpovídajícími činnostmi spojenými s lesním hospodářstvím, lesní školkařskou činností, nebo jsou například vlastníky lesa. Díky tomuto titulu se nám daří mimo jiné snižovat výrobní náklady firem, a naopak zvyšovat jejich konkurenceschopnost, což vede k celkovému zlepšení kondice lesního hospodářství,“ doplňuje předseda představenstva PGRLF, Josef Kučera.

Detailní informace včetně pravidel programu jsou již nyní k dispozici na webových stránkách www.pgrlf.cz. Příjem žádostí o podporu bude probíhat výhradně elektronicky prostřednictvím formuláře, který bude po spuštění kola dostupný na https://zadost.pgrlf.cz/.

Klientům doporučujeme, aby se s pravidly daného programem seznámili předem na webových stránkách fondu nebo využili pro více informací níže uvedené kontakty: